Portaltoi
SO4
Caracteristici: maturare buna a lemnului, inradacinare usoara in scoala de vite, afinitate buna la altoire cu soiurile de vita roditoare, preferinta pentru solurile reavene si fertile.

Vigoarea de crestere este mare pe care o confera si soiurilor altoite de vita roditoare. Are perioada scurta de vegetatie – dezmurgeste cu 4-5 zile mai tarziu decat Riparia Glorie, iar maturarea lemnului lastarilor incepe devreme. Matureaza cel mai bine lemnul coardelor, comparativ cu alti portaltoi; inradacineaza usor iar afinitatea la altoire cu soiuri de vita roditoare este foarte buna.

Are un sistem radicular foarte puternic si patrunde in sol la adincimi mari 4 – 5 metrii; radacinile schelet nu sint numeroase, insa dezvolta multe radacini subtiri si lungi. Capacitatea de regenerare a sistemului radicular este foarte buna.

Are buna rezistenta la filoxera radicicola dar slaba la filoxera galocola. Este rezistent la nem,atozii endoparaziti; rezistenta medie la cloroza (max 17% calciu activ in sol); sensibil la sarurile nocive din sol; rezistenta la seceta mijlocie; sensibil la antracnoza.

Dezmurgire fiind timpurie poate fi afectat de bruma; ritmul de crestere sporeste dupa inflorire; matureaza lemnul foarte bine, lungime utila a coardelor depasind 4 metrii.

Afinitatea de productie cu soiurile roditoare este dintre cele mai reusite, golurile din plantatii situindu-se intre 2 – 10%.. Valorifica potentialul ridicat de productie al soiurilor si favorizeaza calitatea strugurilor.

Se adapteaza usor pe toate tipurile de sol; nu suporta terenurile acide, cu exces de umiditate si de saruri.
2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie