CARDINAL

Origine
Soiul Cardinal a fost obtinut prin hibridarea soiurilor Ahmeur bou Ahmeur x Alphonse Lavalle. Datorita valorii sale ridicate este raspandit in majoritatea tarilor viticole unde temperaturile minime din cursul ierii permit cultivarea acestora. In Romania a fost introdus in cultura in anii 1962 - 1964.

Strugurii
Soiul Cardinal ajunge la maturitatea de consum la inceputul lunii August - jumatatea lunii August. La maturitate sturgurii acumuleaza cantitati reduse de zaharuri 100-130 g/L, dar aceasta nu constituie un neajuns datorita unei aciditati moderate, de 3-4 g/L H2SO4, care conduce la un indice glucoacidimetric echilibrat. Strugurele este mare, cilindro-conic sau ramuros, cu boabele asezate rar in ciorchine. Pedunculul este mijlociu, ierbos, boabele sunt foarte mari, rotunde de culoare rosie - violacee. Miezul este carnos, foarte crocant, cu gust obisnuit sau usor ierbos.

Insusirile agrobiologice
Are o perioada de vegetatie de peste 160-170 de zile, vegetatia se prelungeste pana toamna tarziu. Este un soi recomandat in zonele cu risc climatic scazut, pe terenuri cu expozitie sudica, cu soiuri fertile.

Insusirile tehnologice
In Romania productiile medii obtinute in zonele viticole sutn de 18-20 tone / ha. La maturitate, strugurii acumuleaza cantitati reduse de zaharuri de 100-130 g/L.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie