FETEASCA REGALA

Origine
Acest soi este rezultatul unei hibridari naturale intre Feteasca alba x Grasa de Cotnari.

Strugurii
Sunt mijlocii, cilindro-conici, deseori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare verde galbui, usor pruinata; pulpa zemoasa, nearomata.

Insusirile agrobiologice
Soiul Feteasca regala are perioada mijlocie de vegetatie ,vigoare mijlocie de crestere si fertilitate ridicata, 80-85% lastari fertili. Se reface usor in urma accidentelor climatice. Rezistente biologice: soi cu rezistenta mijlocie la ger (-20°C -22°C), dar sensibil la seceta; rezistenta mijlocie la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.

Insusirile agrotehnice si tehnologice
Feteasca regala este un soi care valorifica bine aproape toate tipurile de sol, dar care are nevoie de umiditate asigurata. Productiile de struguri obtinute variaza in functie de arealul de cultura, cu o medie de 15 t/ha. Acumuleaza zaharuri de la 170-180 g/l pana la 200-210 g/l, cu o aciditate totala a mustului variabila intre 4,5-7,0 g/l H2SO4. Obisnuit, vinurile rezultate din Feteasca regala sunt de calitate, dar pot fi folosite si la obtinerea vinurilor materie prima pentru spumante sau distilate invechite din vin.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie