ITALIA

Origine
Soiul Italia a fost obtinut in anul 1911 in Italia din combinatia hibrida Bicane X Muscat de Hamburg. La noi in tara a fost introdus in perioada interbelica, dar s-a extins in cultura abia dupa anul 1964. Este considerat unul dintre cele mai valoroase soiuri de struguri pentru masa.

Strugurii
Strugurele este mare spre foarte mare, cilindro-conic sau ramuros cu boabele asezate rar pe ciorchine. Bobul este mare, ovoidal cu pielita de culoare galben-verzuie. Miezul este carnos, crocant cu aroma fina de muscat.

Insusirile agrobiologice
Soiul Italia este viguros si are o perioada lunga de vegetatie 180-200 de zile. Are o fertilitate buna, in medie 60-65% dintre lestari sunt fertili. Datorita strugurilor mari, soiul Italia are o productivitate ridicata.

Insusirile tehnologice
Maturarea strugurilor se realizeaza la sfarsitul lunii Septembrie - inceputul lunii Octombrie. Strugurii se caracterizeaza printr-o buna rezistenta la transport si la pastrare, acumuleaza intre 120-170 g/L zaharuri, iar aciditatea de 5,5-6g/L. Productia medie obinuta este de 14,6 / Ha.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie