Otilia

Origine
Soiul de struguri de masa Otilia ( butasi vita de vie Otilia ) a gost obtinut la SCDVV Pietroasa, prin hibridarea dintre soiurile Alphonse Lavallee x Perlette (Toma Otilia 1987). Se remarca prin impurietate si productivitate foarte ridicata.

Strugurii
Strugurii sunt de marime mijlocie, conici, biaripati sa triaripati, semicompacti, foarte aspectuosi. Bobul mijlociu, sferic, usor ovoid, cu pietita de culoare neagra-violacee, elastica si acoperita cu un strat gros de pruina. Pulpa este crocanta, lipsita de seminte sau cu rudimente de seminte verzi ramase nedezvoltate.

Insusirile agrobiologice
Soiul Otilia este unul foarte viguros, dar precoce. Fertilitatea buna, 58% din lastari sunt fertili. Rezistente biologice : -mijlocie la ger (-16 grade - 18 grade C, slaba la boli si daunatori, buna la seceta). Soiul ofera productii mari de struguri, in medie 20 de tone/ha.

Insusirile tehnologice
Maturarea deplina a strugurilor are nevoie de 110-115 zile. La maturarea de consum acumuleaza cantitati mici de zaharuri 130-135 g/L, iar aciditatea este ridicata (6g/L H2SO4) incat strugurii sunt foarte placuti din punct de vedere organoleptic. Strugurii pot fi folositi in prepararea stafidelor.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie