Servicii
Galerie Foto
Plantarea vitei de vie
Plantarea vitei de vie este o lucrare complexa, de maxima importanta pentru realizarea prinderii si ulterior a vigorii, productivitatii si longevitatii butucilor.

Perioada de plantare difera in functie de conditiile pedo-climatice. La noi in tara este generalizata plantarea in primavara, perioada optima fiind luniile martie aprilie, cand temperaturiile solului in zona de plasare a radacinilor este de 8-10 grade.

Pe solurile grele cu exces de umiditate care se incalzesc mai greu, plantarea se realizeaza mai tarziu (aprilie-mai). In zonele sudice, mai secetoase, pe terenuri bine drenate plantarea vitei de vie se poate realiza din toamna (noiembrie) dar trebuie incheiata pana la venirea inghetului.

Plantarea vitelor este realizata mecanizat, cu masini de plantat cu ghidaj leser, cu o mare capacitate in timp (8000 - 9000 plante plantate / zi), ceea ce duce la o reducerea considerabila a cheltuielilor si nu in ultimul rind la o mai buna siguranta a calitatii plantarii.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie