Servicii
Galerie Foto
Pregatirea terenului
Pregatirea terenului reprezinta un pas important in realizarea unei plantatii de vita de vie. Noi realizam acest lucru folosind tehnologie de ultima ora in domeniu. Dispunem de o serie de masini de ultima generatie care dau garantia calitatii muncii noastre.

Pregatirea terenului in vederea plantarii vitei de vie presupune executarea urmatoarelor secvente tehnologice: defrisarea vegetatiei precedente, nivelarea terenului. Asigurarea perioadei de odihna a solului, fertilizarea de baza, desfundarea terenului si pichetarea.

Defrisarea este o lucrare prin care se elimina vegetatia lemnoasa de pe terenul destinat plantarii vitei de vie. Se executa cu atentie pentru a indeparta din teren toate resturile lemnoase care pot provoca deteriorari ale masinilor si utilajelor folosite in viitoarea plantatie.

Nivelarea terenului este obligatorie, se executa dupa defrisare si inainte de desfundare cu mijloace mecanice. Se urmareste sa nu se deplaseze un volum mare de sol, de aceea se executa in functie de conditiile geografice si de modul de organizare a terenului. Prin nivelare se urmareste aplatizarea ridicaturilor din pamant.

Asigurarea perioadei de odihna a solului este necesara in cazul inlocuirii unei plantatii vechi cu una noua, pentru a evita fenomenul de oboseala a solului. Pe terenurile respective se pot cultiva leguminoase sau graminee.

Fertlizarea de baza a terenului e necesara deoarece vita de vie este cultivata in general pe terenuri cu o fertilitate scazuta (in panta sau nisipoase) considerate improprii unei culturi. Un alt motiv il reprezinta faptul ca o cultura de vita de vie ocupa spatiul pentru o lunga perioada de timp, si datorita volumului mare de productie consuma o mare cantitate de elemente nutritive.

Desfundarea terenului consta in mobilizarea solului pana la 60-70 cm adincime, cu amestecarea si inversarea orizonturilor. Prin inversarea straturilor de sol si introducerea in adincime a stratului arabil fertil, se influenteaza dezvoltarea in profunzime a radacinilor vitei de vie, protejindu-le astfel de ger si seceta. Prin desfundare se asigura o inmagazinare mai buna a apei si caldurii in sol, se imbunatateste regimul de aeratie a solului favorizind activitatea biologica a acestuia.

Eficienta desfundatului creste daca ascest proces este facut cu cel putin 3-4 luni inainte de plantare.

Pichetarea terenului este lucrarea prin care se stabileste locul unde va fi plantata fiecare vita, marimea si forma spatiului de nutritie rezervat.

Inainte de a incepe pichetarea este necesar sa se cunoasca distantele de plantare orientarea rindurilor si metoda de pichetat.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie