REGINA

Origine
Soiul de struguri de masa ( butasi vita de vie Regina ) a fost obtinut in Ungaria in anul 1916, un urma hibridarii Queen Elisabeth x Muscat Perla de Csaba.

Strugurii
Strugurii sunt mijlocii spre mari, de forma cilindro-conica sau conica. Boabele sunt mari, usor ovoidale de culoare galbena-aurie, pielita este mijlocie sau subtire, acoperita cu pruina. Miezul este carnos, usor crocant cu aroma discreta de muscat.

Insusirile agrobiologice
Soiul Regina are o perioada de vegetatie de aproximativ 160 de zile. La temperaturile minime din timpul iernii rezista pana la -18 -20 grade C. Are o rezistenta buna la seceta, dar este sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu.

Insusirile tehnologice
Maturarea strugurilor este neuniforma, ceea ce impune recoltarea strugurile in 2 - 3 etape pe masura maturarii acestora. Este un soi apreciat, deoarece este primul soi cu boabe mari albe care apare pe piata. In conditii normale acumuleaza 140 - 160 g/L zahar cu o aciditate de 4,5 - 5 g/L H2SO4. Productiile obtinute sunt mijlocii, de 8-12 tone/ha si pot ajunge pana la 15 tone/ha.

2015 Vigneto Consult. Toate drepturile rezervate. Firma Viticultura ce ofera consultanta in viticultura si vanzari butasi vita de vie